Портфолио с обработени снимки ::

Време е да започнеш приключението

Използвай филтрите “Преди” и “След” 

Коледни сияния

Photoshop приложения: обличане, смяна на фон, адаптация на цветовете на двата слоя.

романтика от 70-те

Photoshop действия: оцветяване на черно бяла снимка. Селектира се всеки отделен елемент и му се избира цвят.

любимци в действие

Photoshop промени: смяна на фон, адаптация на цветовете на двата слоя. Дорисуване на заден десен крак, който на оригиналната снимка е скрит от тревата.

опаковъчни фантазии

Photoshop корекции: изрязване на основните обекти от три различни снимки, отстраняване на фона и поставянето им в обща композиция по принципа на комбинаториката.

Детайли към Портфолио за обработка на снимки

Изрязването на обекти

Изрязването на силуети от снимка, нагласяването на перспективата, настройките на фотоапарата. Може би най-неприятният етап е да се изрязва козината на пухкаво животно или човек с къдрава коса с помощта на нови филтри във Фотошоп. Дори те не са достатъчно прецизни и затова използвам ръчни техники и дорисуване. Това е трудоемко, но пък надвишава качеството на автоматичните методи, при които си личи, че снимката е обработвана. 
Изрязване чрез: 

  • дигиталната ножичка или химикалка
  • селектиране на определени цветове
  • използване на магическата гума, която разпознава разликите във фокуса и цветовете между обекта и фона

Етапи в обработката

Обикновено етапите за обработването  на снимката са два. Първият е ретуширането. На този етап, се отстраняват несъвършенствата от снимката като дупки в стената и провлачени кабели. Ако говорим за човешко лице това са премахване на несъвършенства по кожата, създаване на по-добър фокус и блясък в очите, изглаждане на черти и балансиране на светлосенките. Следващият етап е същинската обработка и създаването на духа на снимката.

  • Създаване на баланс между цветовете (адаптация)
  • Корекция на експозицията: части от снимката могат да бъдат твърде осветени и да липсват детайлите на обекта. Когато е възможно, те могат да се дорисуват или заменят с различни, от друга снимка.

Следват няколко невероятни трансформации, на които може да се насладите най-пълноценно като привлачите стрелката чрез мишката (ако използвате компютър) или придвижване с пръст (ако използвате телефон). Приятно забавление!

Фотошоп услуги> Портфолио с обработени снимки: върни се към началото!

Ако искате да разгледате английската версия на сайта: направете го тук